2021-06-29 09:01:29• hírek • Szatmár.ro

Nagy sikert aratott az Óvári Szamos SK 50 éves születésnapi tornája

Virág Botond felvételei
Virág Botond felvételei

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly ünnepelte volna fennállásának 50. évfordulóját az Óvári Szamos Sport Klub, viszont a járványügyi korlátozások miatt kénytelenek voltak egy évvel elhalasztani az jubileumi évfordulóra tervezett eseményt a szervezők.

Maiorceac Zsolt főszervező elmondta, az előzetes tervek szerint egy 8 csapatos bajnokságot szerveztek volna romániai, magyarországi, ukrajnai és szlovákiai résztvevőkkel, de néptánc és könnyűzenei fellépők is színesítették volna a rendezvény hangulatát. Ezt sajnos tavaly a járványügyi megszorítások nem tették lehetővé, ezért egy év halasztást követően 2021 júniusában három részre osztva került sor a Szamos Kupa 2021 nevet viselő rendezvényre.

Június 1-jén sikerült gyermeknapot szervezni a településen (immár 4. alkalommal), ahol mintegy 70 gyermek és 30 felnőtt érezhette jól magát. A szervezők vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal, csúszdával, stb. készültek. Egy kifejezetten sikeres rendezvény volt.

A jubileumi rendezvénysorozat 2. és 3. részére június 22-én, kedden került sor. Délelőtt egy gyerekeknek szóló labdarúgó tornát szerveztek, délután pedig egy öregfiú-bajnokságot.



A gyerekeknek szóló focikupára meghívásos alapon 3 korosztályos csapat érkezett, mégpedig az Óvári Általános Iskola 5-8 osztályos válogatottja, ugyanígy a Vetési Általános Iskola szintén 5-8 osztályosokból álló csapata, valamint az Óvári Szamos SK korosztályos csapata.

A jó hangulatú tornán mindenki mindenkivel megmérkőzött, s mivel a hangsúly a foci és a sport szeretetén volt, a szervezők minden résztvevőnek első helyezést ítéltek. Ugyanakkor a gyerekek különdíjakban is részesültek, de egy finom pizza és egy hideg üdítő is jutott mindenkinek. Közben lehetőség volt arra is, hogy közelebbről is megismerjék egymást. A rendezvényre kilátogatott Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere (akit a kezdőrúgás elvégzésének feladatával is megtiszteltek a szervezők) és Codrea Daniel alpolgármester is, míg a díjakat Pataki Zoltán adta át a gyermekeknek.

A délutáni órákban az öregfiúk tornájával folytatódott a jubileumi születésnapi rendezvény. Erre négy csapatot hívtak meg a szervezők: az óvári öregfiúkat, az Autonet és a Draxlmaier Old Boys csapatait, valamint a Keddi Fiúk baráti alakulatot. Ezen a tornán is mindenki-mindenkivel játszott, végül pedig kupákat, sálakat és emléktárgyakat kaptak a résztvevők.



Az ünnepélyes kezdőrúgást Pataki Csaba megyei tanácselnök végezte el, majd a torna végeztélvel a díjak átadásában is segédkezett. A mérkőzések után következett a „harmadik félidő”, mely során egy finom vacsora közben idézhették fel a helyi sporthoz kötődő legszebb emlékeket a jelenlévők.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki minden önkéntesnek és támogatónak, akik hozzájárultak a torna sikeres lebonyolításához. Kiemelt köszönet jár a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, a vetési önkormányzatnak, az M-Sys Kft-nek, valamint azon további cégeknek és vállalkozásoknak amelyek támogatták a rendezvényt.





















































 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: